You are here

Istorie

Compania UCIC

In centrul istoric al orasului Asti ia nastere in 1925 compania UCIC de la o idee a lui Aldo Pronzato: prafuri colorate (pigmenti naturali prezenti in sol/zacaminte stratificate), oxizi si aniline ce au reprezentat o baza solida pe care societatea a inceput sa-si construiasca propria imagine in cadrul pietei locale, imediat dupa razboi.

In 1938 compania isi schimba sediul mutandu-se in strada Valmanera.

In anii '50 fiii lui Aldo, Sergio si Giorgio, intra in afacere impreuna cu el. Primul se dedica organizarii afacerii iar al doilea formularii chimice.

Este punctul de cotitura: datorita unei serii de produse extrem de inovatoare pentru acele vremuri cum ar fi colorantul universal TOTOCOLOR® sau vopseaua acrilica pe baza de apa pentru exterior TEMPEX, compania UCIC isi extinde vanzarile in toata Italia cat si in strainatate ajungand sa detina in cativa ani o pozitie de lider in acest domeniu.

Inca din indepartatul 1955, in laboratorul sau chimic a fost elaborata prima gama de culori fluorescente si fosforescente: LUMEN.

Incepand din 1970 UCIC a fost prima companie italiana care a utilizat rasinile acrilice in aproape toate vopselele pe baza de apa.

Din 1978 UCIC a inlocuit complet in formula produselor sale solventul spirt alb conventional ce contine 16 - 18% substante aromatice cu spirt alb dearomatizat (contine maxim 0,1% substante aromatice). In aceeasi perioada, au fost inlocuiti complet pigmentii care contin plumb (cromati si molibdati) si uscatorii de plumb astfel incat sa se obtina cele mai bune rezultate in domeniul ecologiei pentru produsele pe baza de solvent.

In anii '90, de asemenea, a treia generatie s-a alaturat UCIC: compania lucreaza acum intr-un mod extrem de modern si versatil pe diverse domenii.

Datorita cautarii continue a celor mai bune materii prime si acordarii atentiei maxime in formularea de produse inovatoare, UCIC este cu totul diferit de alti producatori traditionali de vopsele.

Produsele destinate sectorului de constructii sunt fabricate in continuare, insa se acorda o atentie deosebita si domeniului decorativ unde glazurile, vopselele texturate si tencuielile amestecate cu vopselele noastre metalice sau perlate imbraca in sfarsit peretii caselor dumneavoastra in functie de cele mai indraznete si captivante proiecte pentru a fi in pas cu noile tendinte.

In 2008 a fost creat brandul CASAITALIA® pentru Linia Decorativa.

Tot in 2008 a fost introdusa linia profesionala TECHNOVA si a fost implementat sistemul tintometric COLORDREAM®.

Un laborator de cercetare avansat tehnologic, retete testate cu rigurozitate, procese de productie verificate in mod constant si un departament comercial mereu atent la nevoile consumatorilor fac din UCIC o companie cu adevarat moderna, gata sa infrunte provocarile celui de-al doilea mileniu.

Rasfoiti noul catalog
Linia Decorativa

UCIC Romania

Din 1925 UCIC este lider in productia de coloranti si vopsele datorita cautarii permanente a celor mai bune materii prime si a atentiei maxime in formularea de produse inovatoare.

- afla mai multe detalii

Ultimele tweeturi

Ți-a ruginit șasiul mașinii? Au ruginit porțile de la curte? Nu știi ce să mai folosești împotriva ruginii? Ai... https://t.co/tLV4Vs6oU7
UCIC Romania (8 months ago)
https://t.co/ac4icaLJem
UCIC Romania (9 months ago)
https://t.co/IhIES6Nrsf https://t.co/xmfnaTFIH4
UCIC Romania (9 months ago)
https://t.co/nef3T18vv5 https://t.co/G1OZImnEyQ
UCIC Romania (9 months ago)
Ho pubblicato 7 foto su Facebook nell'album "Vopsele decorative pentru pereti interiori" https://t.co/SKocokwoC2
UCIC Romania (3 years ago)